LG Home Cinema 3D Blu-Ray BH6420P

Review Home Cinema LG 3D Blu-Ray BH6420p

LG Home Cinema 3D Blu-Ray BH6420PVa intrebati ce sistem audio sa alegeti pentru TV-ul pe care il detineti? Nu v-ati hotarat ce sa cumparati?
Recomandarea mea in acest moment este Home Cinema-ul din aceasta prezentare: LG 3D Blu-Ray BH6420p.

Pe piata exista destul de multe modele de astfel de sisteme Home Cinema, asa ca, primul pas in alegerea facuta a fost sa stabilesc cateva criterii de departajare. pe care le prezint in continuare:

– sa fie capabil sa redea streaming video prin HDMI la rezolutie nativa FullHD 1080p
– Blu Ray Disc + DVD
– 3D Video
– sistem audio pe 5+1 canale
– decodare sunet DTS
– intrare audio digitala optica

lg-home-cinema-bh6420p_unpackinglg-home-cinema-bh6420p_unpackinglg-home-cinema-bh6420p_unpackinglg-home-cinema-bh6420p_unpackinglg-home-cinema-bh6420p_unpackinglg-home-cinema-bh6420p_unpackinglg-home-cinema-bh6420p_unpacking

In cele ce urmeaza vedeti playerul Blu-ray/DVD cu principalele specificatii inscrise pe el, precum si amplasamentul conectorilor:

lg-home-cinema-bh6420p_playerlg-home-cinema-bh6420p_playerlg-home-cinema-bh6420p_playerlg-home-cinema-bh6420p_playerlg-home-cinema-bh6420p_playerlg-home-cinema-bh6420p_playerlg-home-cinema-bh6420p_playerlg-home-cinema-bh6420p_playerlg-home-cinema-bh6420p_playerlg-home-cinema-bh6420p_player

Desi nu m-au interesat anumite caracteristici, nu pot sa nu remarc prezenta unui port USB 2.0 prin care pot fi redate filme in diverse formate (avi, divx, mkv). Deasemenea, aceste Home Cinema are si un port LAN astfel incat pot fi redate filme, in formatele amintite mai devreme, si prin DLNA de pe media servere din retea.

Daca este conectat prin HDMI la un TV, avem posibilitatea de a utiliza acest sistem prin intermediul unui soft gen Smart redat pe TV.

Sa continuam cu asamblarea. Prezint imagini cu subwooferul care este cea mai robusta piesa din linia audio:

lg-home-cinema-bh6420p_subwooferlg-home-cinema-bh6420p_subwooferlg-home-cinema-bh6420p_subwooferlg-home-cinema-bh6420p_subwoofer

Satelitii stanga/dreapta din fata sunt compusi din catre 3 bucati care trebuiesc asamblati:

lg-home-cinema-bh6420p_satelitilg-home-cinema-bh6420p_satelitilg-home-cinema-bh6420p_satelitilg-home-cinema-bh6420p_satelitilg-home-cinema-bh6420p_satelitilg-home-cinema-bh6420p_sateliti

Satelitii spate si cel central, in cele ce urmeaza:

lg-home-cinema-bh6420p_satelitilg-home-cinema-bh6420p_satelitilg-home-cinema-bh6420p_satelitilg-home-cinema-bh6420p_satelitilg-home-cinema-bh6420p_satelitilg-home-cinema-bh6420p_sateliti

Daca doriti sa vedeti cum arata dupa asamblare, aveti acum ocazia. Pentru a fi cat mai sugestive aceste imagini, am asezat acest sistem astfel incat sa incadreze un TV LG 32LA660S, la care este de altfel si conectat.

lg-home-cinema-bh6420plg-home-cinema-bh6420plg-home-cinema-bh6420p

Telecomanda care insoteste acest sistem este un standard, asa cum vedeti in imagini:
lg-home-cinema-bh6420p-telecomandalg-home-cinema-bh6420p-telecomanda

Pentru prima pornire, am conectat acest sistem la TV prin cablu HDMI si am lansat procedura setare initiala:
lg-home-cinema-bh6420p-smartlg-home-cinema-bh6420p-smartlg-home-cinema-bh6420p-smartlg-home-cinema-bh6420p-smartlg-home-cinema-bh6420p-smartlg-home-cinema-bh6420p-smartlg-home-cinema-bh6420p-smartlg-home-cinema-bh6420p-smartlg-home-cinema-bh6420p-smartlg-home-cinema-bh6420p-smart

La punerea in functiune am setat tara, am configurat distantele pana la boxe, am configurat conectarea in retea si la internet prin cablu de retea UTP prin LAN si am facut update de firmware.

Acum sa detaliez principalele aspecte pe care le-am remarcat. Incep cu partea pozitiva:
In ce priveste playerul video, am numai cuvinte de lauda. Pe langa langa faptul ca este un Blu-ray 3D, are si intrare USB si este DLNA certified. Adica poti sa conectezi la el un hard disk sau un stick pe USB sau poti sa vizionezi filme in retea (prin DLNA) de pe un PC sau un media server.
Este un sistem audio 5.1 cu putere cumulata a boxelor de 850W din care 145W la subwoofer. Nu stiu cum au fost masurati acei 850W, dar pot sa zic ca daca ai cu adevarat un sistem de 850W, faci concert in aer liber, deci este o chestiune de marketing.
Stiu ca exista unitati de masura wati PMPO si RMS. Watii PMPO sunt se pot atinge doar teoretic in anumite conditii de impedanta si pentru un timp foarte scurt iar notarea RMS este mai aproape de adevar si reprezinta puterea pe care o poate atinge incinta acustica.
Cu alte cuvinte nu cred ca ne putem orienta dupa aceste unitati de masura. In schimb, pot sa zic, ca acest sistem audio are o putere suficienta pentru o incapere, chiar mai maricica, si o fidelitate de redare destul de buna.
Un alt aspect pozitiv este faptul ca acest sistem are licenta pentru decodarea sunetului DTS. Adica, poti sa vizionezi filme (format MKV) cu sunet DTS. Mai mult decat atat, pe langa faptul ca playerul integrat decodeaza sunetul DTS, mai poti sa conectezi acest sistem la un TV, prin cablu optic digital, ca sursa auxiliara de redare a sunetului de la TV, conditii in care sistemul “preia” informatia audio codata DTS, o decodifica si o reda in difuzoarele proprii. Acest mod de functionare se mai numeste si DTS passthrough.
Ofera o interfata Smart care poate fi utilizata prin conectarea acest sistem la un TV prin HDMI. Aceasta interfata este departe de ce ofera interfata Smart de la TV-urile LG. Adica esta mai saraca in optiuni ni nu are un browser web. Probabil aceste limitari deriva din hardware-ul mai putin performant fata de un Smart TV. Cu toate acestea, nu este de neglijat ca o alternativa la un TV fara smart, in conditiile in care ai acces la toate aplicatiile premium din Smart Apps, YouTube si Smart Share prin care poti reda poze/filme prin DLNA.

Pe de alta parte am remarcat absenta ARC (Audio Return Channel) pe HDMI. ARC este o specificatie la standardul HDMI 1.4 prin care, asa cum zice si numele, sunetul poate sa fie redat de dispozitivul care este sursa de imagine, prin acelasi cablu HDMI. Un scenariu ar fi conectarea sistemului la un TV prin HDMI. In mod normal acest Home Cinema este sursa de imagine si sunet iar TV-ul este dispozitivul care le reda. Cu ARC ar exista posibilitatea ca sunetul procesat de TV de pe alte surse de semnal (cablu TV, media player intern) sa fie transmis spre Home Cinema prin acelasi cablu HDMI. Fara aceasta facilitate (asa cum procedez si eu acum) se conecteaza un cablu optic de la TV spre Home Cinema.

7 thoughts on “Review Home Cinema LG 3D Blu-Ray BH6420p

  1. Nu are facilitate de redare pemtru Radio online.
   Are tunerul radio incorporat cu care poti asculta posturile radio care se emit prin antena la tine in zona. O solutie ar putea fi sa gasesti o aplicatie Smart pentru radio online in LG Apps.

 1. Bună ziua , aplicația ”vTuner” este responsabilă cu radio online , cel puțin pe smart tv-uri ( și LG din ce am văzut ) și pe unele Home Cinema-uri Samsung , vă rog să-mi confirmați dacă există între aplicațiile deja instalate sau care se pot instala pe Home Cinema LG 3D Blu-Ray BH6420p. Aș dorii să-mi spuneți dacă are browser web , dacă poate transforma sunetul stereo în 5.1 (dacă da , cât de bine ?) , și cum se comportă la redarea mkv-urilor 3D1080p de 40-50 gb de pe HDD-ul PC-ului ? Pe parcurs voi revenii și cu alte întrebări dacă se poate… Vă doresc o zi bună și vă mulțumesc pentru răspunsurile dvs.

 2. Buna!
  Va rog sa ma ajutati cu o informatie, as dori sa stiu daca acest home cinema e compatibil cu modelul de TV LG 47LB6500…as vrea sa-l cumpar dar nu am reusit sa gasesc informatia despre compatibilitatea dintre ele.
  Va multumesc.

 3. Am acelasi home cinema,pot conecta la el o tastatura wireless?ma ajuta la ceva,inca nu l-am conectat la net prin cablu si am observat ca wifiul nu il gaseste

 4. buna ziua,va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine.am cuparat unPhilips 5.1 3D Blu-ray Home theater HTB3550G/12 si nu merge decat 2,1 nu stiu ce sa fac va rog ajuatima ..multumesc din suflet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *