Digi CAM Smart CARD CI+ HD

Televizoare LG – instalare Digi Smart CAM Card CI+ HD de la RDS

Digi CAM Smart CARD CI+ HD
Digi CAM Smart CARD CI+ HD

Am sa prezint in acest articol modul de instalare al Smart CAM Card-urilor CI+ HD de la RDS. Prezentarea este facuta pe un TV LG din generatia 2013, iar procedura este identica pentru orice model DVB-C compatibil cu interfata CI+.

Pentru aceasta prezentare am ales TV-ul LG 32LN5400, care este un model simplu FullHD, fara smart si 3D, TV pe care il consider ca fiind cel mai accesibil LED FullHD la data scrierii acestui articol.

Primul pas pe care l-am facut a fost ca cer de la RDS, online, atribuirea unui Smart card ca si client RDS. Cererea a fost onorata :-) si iata cum arata acest CAM CARD:

tv lg instalare digi smart cam cardtv lg instalare digi smart cam cardtv lg instalare digi smart cam cardtv lg instalare digi smart cam cardtv lg instalare digi smart cam card

Dupa cum observati pachetul contine un adaptor PCMCIA in care se poate introduce un CARD, care vine de asemenea in pachet. De regula, in punctul de lucru RDS, persoana de acolo are grija sa introduca cardul in adaptor. Totusi, eu va sugerez sa verificati ca pozitia cardului sa fie corecta.
 

42LN575S Smart TV, Direct LED, WEB Browser cu Flash Player, player USB/DLNA, decodare sunet DTS
ACUM la pret promo: 2149 lei !!!

In imaginile urmatoare vedeti modul de “imperechere” a acestora in pozitia corecta:

tv lg instalare digi smart cam card tv lg instalare digi smart cam card

Urmatorul pas este introducerea adaptorului (cu cardul in el) in TV. In imaginea urmatoare va rog sa observati cum arata partea adaptorului care intra in TV. Observati gaurile in care vor intra pinii (in interiorul TV-ului) si ghidajele de pe cele doua margini ale adaptorului. TV-ul are deasemenea ghidajele corespunzatoare.

tv lg instalare digi smart cam card

In urmatoarele imagini, vedeti slotul PCMCIA in care se introduce adaptorul CAM cu cardul in el. Reamintesc ca prezentarea se face pe TV-ul LG 32LN5400.

tv lg instalare digi smart cam cardtv lg instalare digi smart cam card

In urma introducerii adaptorului in slot, partea adaptorului desenata cu albastru este vizibila din spatele TV-ului.

tv lg instalare digi smart cam cardtv lg instalare digi smart cam card

[notice]Mare atentie la modul in care introduceti CAM cardul in TV. Daca il introduceti gresit si fortati, riscati sa distrugeti pinii din interiorul TV-ului. [/notice]

Acestea fiind zise (si facute) am pornit TV-ul si surpriza, nicio modificare. Ce-i de facut? Am mers in optiunile TV-ului si am apasat: Revenire la valorile fin fabrica, dupa care am dat o rescanare a programelor.
Dupa rescanare, m-am pozitionat pe primul program digital codat, si a pornit automat procedura de initializare a cardului.

tv lg instalare digi smart cam cardtv lg instalare digi smart cam card

Cu toate acestea, nici in acest moment nu este totul in regula, Desi initializarea cardului s-a terminat cu succes, imi apare un mesaj: Smart card expirat. Solutia? Astept pana se activeaza cardul? Ce-i de facut?

Solutia: am sunat la Call Center si au reinitializat cardul. In 10 minute a fost functional.

tv lg instalare digi smart cam card

Acum sa vedem ce ne ofera meniul CI. Dupa introducerea Digi Smart CAM cardului, se activeaza pe TV o optiune specifica de meniu, in care gasiti informatii despre Smart card si Modul, setari modul (limba si control parental):

tv lg instalare digi smart cam cardtv lg instalare digi smart cam cardtv lg instalare digi smart cam cardtv lg instalare digi smart cam cardtv lg instalare digi smart cam cardtv lg instalare digi smart cam card

 

In continuare am sa postez un filmulet despre cum se redau posturile digitale si HD, codate si necodate, daca utilizatiz Digi Smart Card-ul CI+ de la RDS:

Este cazul sa vin cu cateva completari.
Dupa cum vedeti in filmulet, daca se porneste TV-ul pe un post codificat, dureaza ceva mai mult pana cand se TV-ul recunoaste cardul.
La schimbarea canalelor exista un timp de intarziere care este mai mic sau mai mare, in functie de programul pe care se comuta, astfel:
– trecerea pe un canal SD: sub o secunda
– trecerea pe un canal HD necodat: sub 2 secunde
– trecerea pe un canal HD codat: pana la 3 secunde

26 thoughts on “Televizoare LG – instalare Digi Smart CAM Card CI+ HD de la RDS

  1. Da, se pot. Se respecta aceiasi procedura care este fara CAM Card sau se pot exporta, rearanja si importa in noua ordine.

 1. buna. am achizitionat si eu un digi smart cam insa am vazut ca imi lipsesc cateva programe,programe care inainte le aveam.nu am schimbat pachetul. care sa fie problema?

 2. Functioneaza, multumim ! Cardul a fost activat in timp ce vorbeam cu domnisoara de la Call Center in maxim 10 secunde ( era o eroare pt card neimperecheat) oricum cea de la telefon a zis sa las maxim o ora pe canalul TV1000 pt o instalare mai corecta.

 3. merge camul si cu cartela de digi satelit ? mar interesa deoarece am probleme cu decoderul satelit de la digi

 4. Pe ce tara trebuie sa faci scanarile de programe cu cam+ ,romania este bine sau trebuie setata Finlanda, Suedia ?Provaiderul este rds!!!

 5. Salut sunt posesorul a unui LG 42LN5400 folosesc cartela cam + de la rds,de ceva vreme ma lovesc de o problema cu privire la semnalul putere care imi arata ca este de 100%,iar calitatea imagine fluctueaza intre 60-70% la canalele HD si unele digitale,doar un post tv imi arata un semnal calitate de 85% DIGI 24 HD.Am avut patru interventi de verificare a semnalului,sau refacut cablajele …dar fara nici un rezultat ,calitatea ramane aceeasi .
  As dori sa stiu daca cineva a mai remarcat aceasta problema la acest model LG LN 5400 cu cartela CAM+ ,FARA RECEVIER!!!!

  1. Marius ai probleme cu receptia? Ingheata iamginea? Apare imaginea cu patartele mari in loc de pixeli? CAlitatea variaza in timp real nu sta fixa. Si daca este peste 50% e perfect.

 6. La setari tara implicit este Romania,cei de la rds au venit si mi-au adus un receiver au scanat toate posturile cu el si arata un semnal putere de 60%,semnal calitatea 100%,dar nu se compara calitatea imaginii de pe receiver cu a decodurului de pe tv cu cam+ .Ei au spus ca televizorul ar arata inversate valorile calitate imagine in loc de putere semnal,nu exclud aceasta posibilitate de aceea am scris pe acest forum .
  Daca cineva a mai intalnit aceasta problema va rog lasati pareri…

 7. Salut. eu am un lg 47la660s si as dori sa achizitionez un astfel de adaptor cu intentia de a putea schimba canalul in timp ce inregistrez o emisiune. adica, sa inregistrez de pe Cablu (care este introdus direct in tv) si sa urmaresc un alt post prin intermediul cardului. este posibil? multumesc anticipat.

  1. Rolul acestui card este doar de a decoda canalele codificate. Televizorul are un singur tuner, deci nu este posibila inregistrarea altui post, decat cel care se vizioneaza.

 8. Salut. O intrebare am si eu: am optat pentru un tv LG-42LN5400 din oferta celor de la RDS, inca nu l-am primit.
  Pe siteul lor, televizorul apare ca fiind compatibil cu DIGI Smart CAM. Un operator de la sucursala zonala, cand l-am intrebat, a zis ca tv LG oferite de ei nu sunt compatibile. Aici vad ca ai testat un 32LN5400. Teoretic, e acelasi model, ar trebui sa mearga nu? Stie cineva exact? :)

 9. Iti garantez eu ca modelul 42LN5400 este compatibil cu DIGI Smart CAM de la RDS ,eu detin acest TV si folosesc si cartela DIG I!!!

 10. Am un abonament digi cu doua rizaivere si doua carduri , nu stiu cum sa instalez la al doilea televizor rizaiveru.

 11. Tot lg am si eu . Am instalat acest smart card fără probleme dar am probleme cu subtitrarea la câteva canale gen Cinemax, HBO comedy digi film etc …… La HBO România merge sub…. Știe careva ce este făcut ???

 12. Am un smart ful hd LG am luat ci+, in momentul cind introduc ci+ imi anuleaza toate comenzile de la telecomanda in afata de butonul pornit oprit. Ce este de facut ca telecomanda sa poata functiona. Cind scot ci+ din tv telecomanda functioneaza. Ea nu functioneaza cu ci+ in tv. Multumesc.

 13. SALUT . EU AM ABONAMENT DIGI SI AM DOAR RIZAIVARUL POT CER IN ACELASI ABONAMENT SI SMART CARDUL???

 14. Buna, am un Lg42PQ1100 caree dispune de slot pcmia dar nu scrie ca ar fi compatibil cu ci+.Este compatibil cu smartcardul de la digi?Multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *